VEEL GESTELDE
VRAGEN

Op welke manier werk ik via PCS?

Je kunt via PCS werken op basis van uitzenden, detacheren of werving & selectie.

Uitzenden houdt in dat er een uitzendovereenkomst wordt opgemaakt, deze eindigt per direct bij bijvoorbeeld ziekte of opzegging door de opdrachtgever.

Detacheren houdt in dat er een uitzendovereenkomst wordt opgemaakt welke geldig is voor een bepaalde periode (tijdelijk contract).

Werving & selectie houdt in dat wij de link leggen tussen jou en de opdrachtgever en jij direct in dienst gaat middels een (tijdelijk) contract bij de opdrachtgever.

Wat ga ik verdienen als procesoperator?

Het salaris van een procesoperator wordt bepaald door de salaris schalen van onze opdrachtgevers.

Je krijgt een basis bruto maandsalaris met daarop een percentage voor het werken in ploegendienst. De percentages voor het werken in ploegendienst zijn afhankelijk van of je in 2, 3, 4 of 5 ploegen werkt.

Het werken in een 5 ploegendienst komt het meeste voor, het percentage ligt dan gemiddeld rond de 30%. Dit percentage komt bovenop je basis bruto maandsalaris.

Wanneer krijg ik betaald?

Wanneer je via PCS werkt heb je te maken met 13 perioden van 4 weken per jaar (i.p.v. 12 maandsalarissen). Je krijgt per 4 weken uitbetaald, wanneer dat is vind je in de periodekalender.

Hoe zit het met mijn vakantiedagen?

Vakantiedagen bouw je op aan de hand van de uren die je werkt. Op basis van een 40 urige werkweek bouw je gemiddeld 2 dagen per maand op. Je kan je dagen pas opnemen als je ze opgebouwd hebt.

Wat gebeurt er bij ziekte?

Bij ziekte krijg je 90% van je loon doorbetaald, alleen de eerste ziektedag is een wachtdag en krijg je niet betaald.

Waar vind ik mijn loonspecificaties en/of jaaropgaven?

Loonspecificaties en jaaropgaven worden naar je gemaild op het door jou opgegeven emailadres. Deze moet je dus zelf bewaren. Mocht het zo zijn dat je ze toch kwijt bent, bel dan even naar ons kantoor.

Welke CAO val ik onder?

Je valt onder de CAO voor uitzendkrachten van de NBBU.

Krijg ik reiskosten?

Reiskosten worden bepaald door de reiskosten die gehanteerd worden bij de opdrachtgever. Meestal is dit 19ct/km woon-werk verkeer.

Hoe worden mijn uren verwerkt?

Je uren worden verwerkt via UBPlus online. Wanneer je voor ons gaat werken krijg je hiervoor inloggegevens.

Is jouw vraag niet beantwoord? Mail ons gerust.